Maduro: Elon Musk, akarsz harcolni? Elon Musk: Ha nyersz, ingyen elviszlek a Marsra

2024. augusztus 1. – 10:10

Másolás

Vágólapra másolva

Elon Musk pont egy évvel ezelőtt hívta ki ketrecharcra a Facebook- és Meta-alapító Mark Zuckerberget, ezúttal viszont a frissen megválasztott venezuelai elnök, Nicolas Maduró ajánlott neki egy hasonlóan férfias küzdelmet. A milliárdos elfogadta a kihívást.

Az X közösségi platformot és Teslát tulajdonló Musk és a venezuelai elnök között egy ideje már tart az ellenségeskedés. Maduro a hétvégén nyerte meg a választásokat, győzelme tisztaságát azonban sokan vitatták, emiatt heves tiltakozások törtek ki Caracasban. Az eredmények bejelentésekor Musk megosztotta azokat a videókat, amelyeken a venezuelaiak Maduro képeit tépik le, és Hugo Chávez szobrait döntik le.

Maduro ezután azzal vádolta meg Muskot, hogy valójában ő szervezett támadásokat Venezuela ellen, azt állítva, hogy a technológiai mogul áll a venezuelai Nemzeti Választási Tanács (CNE) informatikai rendszerének állítólagos feltörése mögött. A CNE Madurót nyilvánította győztesnek, részletes adatokat viszont nem árult el a szavazásról, ami sokakban felvetette a csalás gyanúját.

A szocialista Maduro ideális ellenséget talált Musk személyében mint meggyőződéses milliárdos ultrakapitalistában és Donald Trump támogatójában. A politikus ezzel szemben szerény keresetű buszsofőrként kezdte a pályafutását, ezután került az olajban gazdag, de gazdaságilag nehéz helyzetben lévő ország élére.

Maduro egy videóban azzal vádolta meg a SpaceX tulajdonosát, hogy űrrakétákkal akarja lerohanni Venezuelát, majd azt mondta: „A közösségi média virtuális valóságot teremt, és ki irányítja a virtuális valóságot? Az új főellenségünk, a híres Elon Musk”, mondta az elnök és hozzátette:

„Akarsz harcolni? Akkor tegyük meg! Elon Musk, készen állok! Nem félek tőled, Elon Musk! Harcoljunk, ahol csak akarsz!”

Musk szerdán, az X-en válaszolt a kihívásra, bejegyzésében először ennyit írt:

„Elfogadom.”

A kommentelők ekkor virtuális fogadásokat kezdtek kötni, ki nyeri a harcot. A milliárdos ezután emelte a tétet:

„Ha én nyerek, lemond mint venezuelai diktátor. Ha ő nyer, ingyen elviszem a Marsra.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!