Alex Soros eljegyezte Hillary Clinton egykori bizalmasát

2024. július 11. – 12:56

Másolás

Vágólapra másolva

Huma Abedin, Hillary Clinton egykori bizalmasa és Alex Soros, a Soros-birodalom örököse szerdán megerősítették, hogy még május végén eljegyezték egymást. A pár két tagja tavaly ősszel találkozott egymással egy közös ismerősük születésnapi buliján, és egyből megtalálták a közös hangot a politika és a közszolgálat mentén – írja a Vogue.

Abedin és Soros az elmúlt hónapokban többször is mutatkoztak közösen komolyabb közéleti eseményeken, jártak egyebek mellett a Fehér Házban, amikor William Ruto kenyai elnököt fogadták ott, valamint az idei Met-gálára is együtt mentek.

Alex Soros és Huma Abedin a Fehér Házban – Fotó: Saul Loeb / AFP
Alex Soros és Huma Abedin a Fehér Házban – Fotó: Saul Loeb / AFP

Alex Soros így a mostohaapja lesz majd Abedin korábbi férjétől, az egykori demokrata képviselő Anthony Weinertől született fiának. Weiner amúgy abba bukott bele, hogy többször is szexuális tartalmú képeket küldött kiskorúaknak, emiatt regisztrált szexuális bűnöző lett, és 21 hónap börtönbüntetésre ítélték.

A házassággal politikai szempontból elég potens pár születik, hiszen nem csak Abedinnek van komoly politikai múltja. Az egykor partiállatként ismertté vált Alex Soros tavaly vette át apja birodalmát, és akkor a Wall Street Journalnek egyebek mellett azt mondta, politikusabb az apjánál.

A Nyílt Társadalom Alapítvány elnökének több csörtéje is volt már az idén is elnökjelöltként induló Donald Trumppal, januárban pedig arról beszélt, hogy ha a demokratikus intézmények kitartanak, akkor Trump elveszíti majd a választást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!