Addig csúszott a Wizz Air Cataniába tartó gépének indulása, hogy lejárt a személyzet munkaideje

2024. július 3. – 17:51

Másolás

Vágólapra másolva

Ismét a légi irányítás kapacitáshiányát tette felelőssé egy járatkésésért a Wizz Air, melynek egyik gépe hétfő kora este helyett szerda hajnalban indult el az olaszországi Cataniába. A Telexnek megküldött válaszában a légitársaság azt írta, hogy a körülmények miatt addig kellett tologatni az indulást, hogy lejárt a személyzet munkaideje, ezért csúszott több mint egy napot a gép.

„A Wizz Air július 1-i, Budapest-Catania között közlekedő járatát a légi irányítás kapacitáshiánya miatt kénytelen volt átütemezni. A több órás késés miatt azonban időközben a személyzet jogszabályba foglalt munkaideje lejárt, így a járatot a légitársaság kénytelen volt másnap éjszakára áttenni” – írta a légitársaság, hozzátéve, hogy a szerződéses partnerük segített a pórul járt utasoknak szállást foglalni, bár ez a közeli szállodák telítettsége miatt szintén nem volt zökkenőmentes.

Az újabb késésekről az Utazómajom számolt be olvasói jelzések alapján kedden, ez alapján az első infó állítólag az volt, hogy kedden reggel 8-kor fog indulni a gép, ez tolódott ki végül egészen szerdáig, az utasok egészen pontosan 00:46-kor indultak el Cataniába. A Wizz Air közleményében azt is jelezte, hogy az érintett utasok ingyen átfoglalhatták a jegyüket egy másik járatra is, illetve kérhettek visszatérítést is. Emellett jelezték, hogy közvetlenül csak azoknak tudnak szólni a késésekről, akik közvetlenül tőlük vették a jegyüket.

Az Utazómajom szerint egyébként a Cataniából Budapestre tartó járat is hasonlóan csúszott, ennek szintén hétfő este kellett volna elindulnia, ehelyett azonban szerdán. hajnali fél 4 körül szállt fel. A Wizz Air a napokban egyszer már reagált az ilyen késésekre, és akkor is egyértelműen a légi irányítást tették felelőssé a kialakult helyzetért. A Wizz Air szerint ők megfelelően felkészültek a nyárra, a légiforgalmi irányítási rendszerek ellenben jelentős problémákkal küzdenek. Ezért határozottan azt kérik a hatóságoktól, hogy haladéktalanul rendezzék ezeket a problémákat.

Arról, hogy ilyen esetekben milyen kártérítésre számíthatnak az utasok, ebben a cikkünkben írtunk hosszabban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!