Szóvivője szerint Joe Bidennek esze ágában nincs visszalépni

2024. június 28. – 18:37

Másolás

Vágólapra másolva

Borzasztóan sikerült Joe Biden számára a csütörtök esti tévévita Donald Trumppal, a Demokrata pártban pedig már a CNN által szervezett vita közben kitört a pánik és egyre többen arról kezdtek beszélni, hogy az elnöknek vissza kellene lépnie a jelöltségtől és új elnökjelöltet kellene kiállítani Trumppal szemben. Joe Biden kampánycsapata viszont elég határozottan visszautasítja, hogy az elnök visszalépne.

„Hát persze, hogy nem lép vissza!” – írta az elnök kampányszóvivője, Seth Schuster a The Hill kérdésére.

Jen Psaki, a Fehér Ház szóvivője szerint kifejezetten káros most arról beszélni, hogy Joe Biden legyen-e a Demokrata Párt jelöltje, mert addig sem arra koncentrál a párt, hogy Trumpot támadja.

Joe Biden a vita után annyit reagált a vitával kapcsolatos kérdésekre, hogy egy hazudozóval nehéz vitatkozni, Trump pedig a New York Times számításai szerint legalább 26 hazugságot mondott a vita során.

A legtöbb megfigyelőnek viszont nem az volt a baja, pontosabban nem csak az volt a baja Biden teljesítményével, hogy nem tudott jól reagálni Trump igaztalan állításaira. Az elnök rekedt, erőtlen hangja miatt alig lehetett érteni a válaszait, többször látványosan belezavarodott a saját érveibe, többször elvesztette a fonalat, és általában egy öreg, fáradt és törékeny ember benyomását keltette. A Bidennél csak három évvel fiatalabb Trump többször elég megalázóan le is tudta csapni a magas labdákat, és bár ő is rendre alany és állítmány nélküli mondatokban bukdácsolt gondolatról gondolatra, ahogy a vitáról szóló elemzésünkben írtuk, Trump sosem volt koherens, így nem is várja tőle senki.

Mindennek meg is lett az eredménye, a CNN felmérése szerint a megkérdezettek 67 százaléka szerint Trump nyerte a vitát. Az elnök csapatának jelzései ellenére Biden visszalépése a következő napokban még biztos téma lesz az amerikai politikában, és magyar politikai példákból tudjuk, hogy attól még, hogy valaki állítja, nem lép vissza, még megtörténhet az ellenkezője.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!