Észak-Korea tovább röpteti a szemetes léggömbjeit Dél-Koreára

2024. június 10. – 09:34

Másolás

Vágólapra másolva

Észak-Korea több mint 300 szemeteszsákot szállító léggömböt küldött át a Korea-közi határon, miután a korábbi hasonló akcióira válaszul Dél-Korea újra Phenjan-ellenes propagandaadásokat szólaltatott meg a határmenti hangszórókból – jelentette a szöuli vezérkar.

A mostani zsákok papírhulladékkal és műanyagokkal voltak megtömve és nem tartalmaztak veszélyes anyagokat vagy trágyát, ellentétben a korábbi alkalmakkal – írja a vezérkar közlésére hivatkozva az MTI.

Észak-Korea tavasz óta a szemetes balloneregetéseivel tarol a hírekben: május 28. óta több mint 1600 ballont küldött át Dél-Koreába, amelyek a cigarettacsikkektől a műanyagig és állati ürülékig terjedő hulladékkal voltak megtömve és komoly károkat okoztak Dél-Korea-szerte.

Észak-Korea június elején megígérte, hogy ennyi volt, több szemetet már nem dobnak át, de az ígéretüket már pár nap után megszegték.

A dél-koreai hatóságok már korábban felszólították a határmentén élőket, hogy ne érjenek hozzá a csomagok tartalmához, illetve arra figyelmeztettek, hogy a zuhanó zsákok komoly sérüléseket és károkat okozhatnak.

A dél-koreai elnöki hivatal bejelentette, a phenjani akcióra válaszul hangosbeszélőket telepítenek a határ környékére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!