Trump ügyvédje azt mondta az esküdteknek, hogy a koronatanú minden idők legnagyobb hazudozója

2024. május 29. – 05:31

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden záróbeszédekkel folytatódott Donald Trump hallgatási pénzes pere, a védelem a vád koronatanúját, Michael Cohent „minden idők legnagyobb hazudozójának” nevezte. Az ügyészség hosszasan cáfolta a védelem állításait - írja a BBC.

A tizenkét esküdtből álló testületnek hamarosan döntést kell hoznia Donald Trump régóta húzódó perében. Ahogy arról a vádemelés idején részletesen írtunk, ez a per 2018 óta érlelődik, amikor is Trump egykori bizalmasa, kétes ügyeiben eljáró jogásza, Michael Cohen a rá váró börtönbüntetés enyhítése érdekében a legszélesebb nyilvánosság és Alvin Bragg manhattani kerületi ügyész előtt kiteregette Trump dolgait.

Trump ellen okirat-hamisítás miatt emelt vádat a manhattani ügyészség 2023 áprilisában. Ez precedens nélküli volt, ugyanis amerikai exelnök még sohasem nézett szembe büntetőeljárással. A 34 pontból álló vád magját a Stormy Danielsnek közvetítő útján kifizetett hallgatási pénz adja.

Stormy Daniels (valódi nevén Stephanie Clifford) pornószínésznő korábban azt mondta a bíróságon, hogy évekkel ezelőtt lefeküdt Donald Trump volt amerikai elnökkel, mostani elnökjelölttel, azonban a kettővel ezelőtti kampányban lefizették a vád szerint, hogy ne nyilatkozzon erről sehol semmit. Mivel ez kampányköltésnek minősülhet, eljárás indult az ügyben. Trump az összes vádpontban ártatlannak vallotta magát, és azt is tagadta, hogy lefeküdt volna a pornósztárral.

Kedden több órán keresztül Todd Blanche, Trump ügyvédje amellett érvelt, hogy Trumpnak nem állt szándékában sem üzleti feljegyzéseket hamisítani, sem választási beavatkozást elkövetni. Támadta Cohen szavahihetőségét is. Az ügyészség szerint iratok hegye bizonyítja, hogy Trump bűnös.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!