Bill Gates 600 millió euróért árulja a szuperjachtját, ami még el sem készült

2024. május 5. – 20:53

Bill Gates 600 millió euróért árulja a szuperjachtját, ami még el sem készült
A megajacht, ami vevőt keres – Fotó: Feadship

Másolás

Vágólapra másolva

128 milliárd dolláros vagyonával a kilencedik helyre csúszott vissza Bill Gates a leggazdagabbak rangsorában, ez a leggyengébb helyezése 1990 óta a Forbes listáján. Akkor egyébként a 16. helyen állt.

A Yahoo most arról írt, hogy Gates szívesen megválna attól a 390 láb (119 méter) hosszúságú, szuperjachttól, ami még el sem készült. A projekt a 821-es jelzést kapta a Feadship nevű cégnél, és az eredeti tervek szerint idén fut ki a vízre a gigantikus hajó.

A cégnek ez a legdrágább projektje – eddig igyekeztek titokban tartani, de azt már tudni lehetett, hogy hidrogénnel működik majd –, és mivel még építés alatt van, szabadon alakítható a belső tere az új vevő igényeinek megfelelően. A hírek szerint Gates nemcsak ettől válik meg, hanem a Wayfinder nevű (69 méteres) jachtjától is, amit 2021-ben vásárolt meg 25 millió dollárért.

Az értékesítések mögött meghúzódó okokat nem közölték, így most szaporodhatnak a találgatások. Egyesek szerint az extravagáns hajók karbantartási és üzemeltetési költségei meglehetősen drágák, míg mások azt feltételezik, hogy Gates fokozza elkötelezettségét a környezetvédelmi ügyek iránt. Gates korábbi nyilatkozatai arra utalnak, hogy tudatában van a nagy karbonlábnyomának, amit a magánrepülőjének használata növel. A luxus mérséklésével úgy látszik, hogy most erőfeszítéseket tesz a környezeti károk mérséklésére is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!