Gyűlöletbeszéd miatt törölte a YouTube a magyar CPAC-n elhangzott egyik beszédet

2024. május 2. – 10:00

Másolás

Vágólapra másolva

„Természetesen a YouTube törölte a beszédemet” – posztolta három sírósan röhögő emojival az X-en Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátor, aki a múlt héten szólalt fel a CPAC Hungary rendezvényen. Vlaardingerbroek azt is írta egy bohócfejjel kísérve, hogy gyűlöletbeszéd, majd megköszönte Elon Musknak, hogy megvette a Twittert, most már X-et, és itt már 50 millióan látták a teljes beszédet.

A holland politikai kommentátor az előadásában Stockholmban, Londonban és Párizsban történt késeléses esetekről szóló híreket sorolt fel, majd arról beszélt, hogy „a fehér európaiakat egyre gyorsuló ütemben cserélik le a saját országukban, és ez a civilizációnk végét fogja jelenteni, ha nem fordítjuk meg a dolgokat”.

Idén harmadik alkalommal rendezték meg az amerikai Republikánus Párt (szélső)jobb szárnya által szervezett éves szuperkonferencia (CPAC) magyar mini kiadását, a budapesti CPAC Hungaryt, aminek minden évben Orbán Viktor miniszterelnök a főszónoka (a beszédéről itt írtunk). Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a közpénzzel bőven megtámogatott Alapjogokért Központ szervezte a jobboldali konferenciát április 25. és 26. között. Számos lapot arra hivatkozva nem engedtek be, hogy a rendezvény egy „no woke zóna”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!