Bíróság elé áll a herceg, az exkatona, a csillagjós és az oltásellenes, aki meg akarta buktatni a német kormányt

2024. április 27. – 22:58

Másolás

Vágólapra másolva

Elindul a Reichsbürger-csoport elleni tárgyalássorozat – írja a Guardian. Egy 2022. decemberi razzia során a német hatóságok 137 ingatlant kutattak át; a mozgalom szélsőjobboldali tagjairól azt gyanítják, hogy államcsínyt terveztek elkövetni.

A hatóságok logisztikai és biztonsági okokból három csoportra osztják a 27 vádlottat. Hétfőn a katonai szárny ügyét vizsgálják, később pedig a Reichsbürger vezetője, XIII. Heinrich Prinz Reuss antiszemita üzletember is a bíróság elé áll. A Reussok egykor egy nemesi család voltak, és a csoport egyik célja a rendszer megbuktatásán túl az volt, hogy visszaállítsák az ország 1937-es határait.

Az ügyészség szerint egy hatalmas fegyverarzenálhoz fértek hozzá, és a terv az volt, hogy besétálnak a törvényhozás épületébe, ahol foglyul ejtik a képviselőket, és többeket, például Olaf Scholz kancellárt is kivégzik.

A csoport 140 ezer euróért felbérelt egy svájci bűnszervezetet, hogy kutassák fel a szerintük létező, titkos, földalatti gyerekbörtönöket, amikben a világkormány gyerekeken kísérletezik.

A gyanúsítottak között van csillagjós, exkatona, a szélsőjobboldali AfD egy tagja, oltásellenesek (például egy orvos, aki szerint egy tojásból meg lehet mondani a jövőt) és egy német sztárséf is. A tagokat állítólag spirituális alapon válogatták be, amiben komoly szerepet játszott a születési dátumuk.

Frissítés 2024.04.28.: Cikkünkben korábban ausztrál sztárséfről írtunk, de tévedésünket közben javítottuk. Elnézést kérünk a tévesztésért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!