Nem tudnak aludni a milánóiak, ezért a város betiltaná az éjszakai fagyizást és pizzázást az utcákon

2024. április 23. – 11:58

Másolás

Vágólapra másolva

12 kerületben betiltaná a milánói önkormányzat az éjszakai elviteles ételkiadást – beleértve a pizzát és a fagylaltot is – és kültéri italárusítást, annak érdekében, hogy visszaszorítsák az olasz város utcáin összezsúfolódó, a helyi lakosokat ébren tartó zajos csoportokat – írja a Sky News.

Amennyiben elfogadják, a törvény május közepén lépne életbe és novemberig lenne érvényben. A javaslat szerint a tiltás hétköznapokon éjjel fél egykor, hétvégén és ünnepnapokon pedig fél kettőkor lépne életbe és reggel hatig tartana, és csak közterületekre és az éttermek/bárok/fagylaltozók kiülős részeire vonatkozna. Tehát beltéren továbbra is lehetne éjszaka is pizzázni és fagyizni.

Marco Granelli polgármester-helyettes szerint „a cél az, hogy egyensúlyt teremtsünk a társasági élet és a szórakozás, valamint a lakosok békéje és nyugalma között”.

A helyi lakosok május elejéig véleményezhetik a törvényjavaslatot, és még az is benne van a pakliban, hogy az egészből nem lesz semmi. A város ugyanis már 2013-ban is próbálkozott az éjszakai fagylaltozók megregulázásával, de akkora felhördülés lett belőle, hogy végül visszatáncoltak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!