A póthelyszínről is kidobták Orbánék brüsszeli konzervatív konferenciáját

2024. április 16. – 08:44

Másolás

Vágólapra másolva

Egyelőre nem tudni, hogy hol tartják meg a Mathias Corvinus Collegium (MCC) brüsszeli irodája által szervezett Nemzeti Konzervatív Konferencia (NATCON) nevű eseményt Brüsszelben. Az eredetileg szerdára és csütörtökre tervezett programot hétfőn este a második lehetséges helyszín tulajdonosa, a Sofitel Brussels Europe nevű szálloda is elutasította, tudta meg a Hvg.hu.

Az esemény szervezői azután kerültek ismét nehéz helyzetbe, hogy a múlt hétvégén az eredeti helyszín, a Concert Noble rendezvényhelyszín házigazdái jelezték, mégsem tarthatják meg ott a konferenciát. Az MCC brüsszeli központjának igazgatója akkor kifejtette, hogy a szólásszabadság ellen indítottak háborút a döntéssel, ami ellen minden jóérzésű embernek tiltakoznia kellene.

A konferencián nemcsak Orbán Viktor miniszterelnök tervez beszédet tartani, de az előadók listáján szerepel Nigel Farage, a brexit ötletgazdája, valamint Eric Zemmour francia szélsőjobboldali politikus és a volt lengyel miniszterelnök, Mateusz Moravieczki is.

Az eseményt övező közfigyelem mértékét jól jelzi, hogy antifasiszta szervezetek tüntetést tartottak volna a konferencia új helyszíne előtt. Amikor kiderült, hogy Etterbeek városrész polgármestere, Vincent de Wolf jelezte a Sofitelnek, hogy milyen jellegű konferenciát terveznek a szállodában, majd az új helyszín tulajdonosa is nemet mondott, az antifasiszta tüntetés szervezői megüzenték az MCC-nek, hogy amennyiben egyáltalán nem tartják meg a Nemzeti Konzervatív Konferenciát, úgy nagy ünneplést rendeznek Brüsszelben.

Ez a cikkünk ide kattintva angol nyelven is olvasható a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerősei között!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!