Újabb medvetámadások történtek Szlovákiában, ahol múlt héten már kilőttek egy állatot

2024. április 1. – 19:05

Másolás

Vágólapra másolva

Két újabb medvetámadás történt az észak-szlovákiai liptószentmiklósi járásban a hét végén azután, hogy múlt kedden azonosítottak, majd kilőttek egy barna medvét, amely előzőleg öt embert megsebesített ugyanezen járás egyik lakott területén, írja az MTI..

Vasárnap délután 17:00 óra körül egy középkorú házaspárra támadt egy medve Pribilinánál (Pribylina), a Liptószentmiklósi járásban. Az eset a túraútvonalon történt, körülbelül hét kilométerre a falu központjától. A pár egy közeli kunyhóba tudott menekülni a medve elől, és hívták a rendőrséget. A rendőrök a mentőket és az ilyen esetekre szakosodott környezetvédelmi akciócsoportot (SOP) is riasztották. A férfi könnyebb alsóvégtag-sérüléseket szenvedett, ellátták, majd hazaengedték, írja a Bumm.sk.

Szombat délelőtt Felsőosztoránynál támadt egy férfira egy medve. A férfi letért a túraútvonalról, gombát gyűjtött, önvédelemből a medvére lőtt. Az állat visszatért az erdőbe, nem keresik tovább, valószínűleg csak könnyebben sérült meg. A férfinak nem esett baja.

Ugyancsak a liptói járásban történt múlt kedden, hogy kilőtték azt a barna medvét, amely lakott területre tévedve március 17-én Liptószentmiklóson megsebesített öt embert. A 10 és 72 év közötti áldozatok harapásokat és karmolásokat szenvedtek, egyikük csaknem elvesztette az egyik szemét.

A medve valószínűleg ugyanaz a példány lehetett, ami előtte a Liptószentmiklóstól 15 kilométerre fekvő Deménvölgynél okozhatta egy nő halálát. A nő 150 méter magasból egy mederbe esett, és az első vizsgálatok szerint fejsérülés miatt halt meg. A medvetámadások után újra fellángolt a vita a megoldásról Szlovákiában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!