Medve üldözött két embert Szlovákiában, egy nőt holtan találtak

2024. március 16. – 09:37

Másolás

Vágólapra másolva

Medvetámadás miatt riasztották a rendőröket a szlovákiai Déménvölgy községben. A bejelentés szerint két embert vett üldözőbe a medve. A rendőrök holtan találtak meg egy nőt a helyszínen – írja az Újszó.

Zuzana Šefčíková, a Zsolnai Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője a TASR hírügynökségnek azt mondta, a rendőrök azonnal kimentek a helyszínre, és a Hegyimentő Szolgálat (HZS) munkatársaival, valamint a medvékre szakosodott beavatkozó csapattal átkutatták a területet.

Frissítés 13:10-kor: A rendőrség később azt közölte, hogy a nő 150 méter magasból egy mederbe esett, és az első vizsgálatok szerint fejsérülés miatt halt meg. A halál pontos okát a boncolás után tudják megállapítani. A medvét úgy sikerült elijeszteni, hogy a keresőcsapat egyik tagja a levegőbe lőtt. A nyomozás még zajlik, az eset körülményeit jelenleg is vizsgálják.

A környezetvédelmi minisztérium tájékoztatása szerint a baleset áldozata egy 31 éves belarusz állampolgár. A tárca államtitkára, Filip Kuffa azt mondta, amennyiben beigazolódik a közvetlen medvetámadás ténye, semmit sem fognak eltussolni.

Szlovákia és Románia közösen nyújt be javaslatot az Európai Unió Környezetvédelmi Miniszterek Tanácsának következő ülésén a medvék alacsonyabb kategóriába való átsorolására, amely lehetővé tenné a medvepopuláció elleni hatékony és aktív védekezést.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!