„Megtalálták, de sajnos meghalt” – a Moszkva melletti terrortámadásban megölték a Piknik zenekar asszisztensét

2024. március 24. – 21:19

Másolás

Vágólapra másolva

A Moszkva melletti terrortámadásban meghalt az orosz Piknik zenekar menedzserének asszisztense, Jekatyerina Kusner – írja a Ria Novosztyi. „Megtalálták, de sajnos meghalt” – mondta a zenekar menedzsere, Jurij Csernisevszkij az orosz állami hírügynökségnek.

Pénteken este a Piknik együttes telt házas koncertre készült a Moszkva melletti Krasznogorszk városában lévő Crocus City Hallban. A teremben már csaknem hétezer ember volt, amikor fegyveresek lövöldözni kezdtek, majd robbanásokat is lehetett hallani, ami után az épület kigyulladt.

A zenekar a sminkszobában volt, amikor az egész kezdődött – mondta a Piknik együttes vezetője még pénteken a Kommerszantnak. A zűrzavar elmúltával a zenekar pénteken este nem tudta felvenni a kapcsolatot a crew mindegyik tagjával.

Egyikük később épen előkerült. Mint kiderült, a backstage-ben dolgozó kolléga az öltözőben ült a szaxofonossal, majd együtt menekültek ki a pincéken keresztül az épületből.

Az art rockot, progresszív rockot és a hagyományos orosz rockzenét vegyítő Piknik 1978-ban alakult az akkori Leningrádban (ma Szentpétervár). A zenekart 2016-ban kitiltották Ukrajnából, miután felléptek az Oroszország által annektált Krím félszigeten.

A tömegmészárlásban a legfrissebb hírek szerint 137 ember halt meg. A támadást az Iszlám Állam vállalta magára. A terrorszervezet szerint „súlyos csapást mértek” Oroszországra, amikor „egy koncertteremben több ezer keresztényt vettek célba”.

Az orosz hatóságok 11 gyanúsítottat tartóztattak le, akik közül legalább négy embernek közvetlenül is köze lehetett a támadáshoz. Ők tádzsik állampolgárok.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!