Legalább egy dolgozó megpróbálhatott hozzáférni Katalin hercegné privát orvosi adataihoz a kórházban, ahol kezelték

2024. március 20. – 15:35

Másolás

Vágólapra másolva

Egy jelentés szerint legalább egy dolgozó megpróbálhatott hozzáférni Katalin hercegné privát egészségügyi adataihoz abban a londoni magánkórházban, ahol januárban kezelték – írja a BBC.

A palota tájékoztatása szerint Katalin hercegné január közepén esett át hasi műtéten a London Clinic nevű magánkórházban. Az elmúlt hónapokban itt kezelték III. Károly királyt is. Az udvar január 17-én jelentette be, hogy a 42 éves hercegnőn előző nap tervezett műtéti beavatkozást hajtottak végre, amely sikerrel járt. Azóta a királyi család windsori rezidenciáján lévő otthonában lábadozik, legkorábban Húsvét után vállalhat nyilvános szereplést.

A BBC megkeresésére a brit adatvédelmi hatóság megerősítette, hogy vizsgálnak egy jelentést, amely szerint a walesi hercegnő műtétjét végző kórház személyzete megpróbált betekinteni a magán egészségügyi adataiba.

A kórház közölte, kivizsgálják a betegadatok „bármilyen megsértését”. A kórház hangsúlyozta, „nincs helye” azoknak, akik szándékosan megsértik a betegek vagy a kollégák bizalmát.

Al Russell, a londoni klinika vezérigazgatója azt írta, minden alkalmazottja „pontosan tisztában van az egyéni, szakmai, etikai és jogi kötelezettségeivel a betegekkel kapcsolatos titoktartás tekintetében”. „Rendszereink vannak a beteginformációk kezelésének ellenőrzésére, és bármilyen jogsértés esetén minden megfelelő vizsgálati, szabályozási és fegyelmi lépést megteszünk”.

A Kensington-palota szóvivője sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a jelentést, hozzátéve: „Ez a londoni klinika ügye”.

A hercegné utoljára 2023 decemberében szerepelt a nyilvánosság előtt, amikor 25-én reggel a sandringhami templomban tartott karácsonyi istentisztelet után köszöntötte a Norfolk megyei kápolna köré gyűlt tömeget. Mióta eltűnt a nyilvánosság elől, elég vad teóriák kaptak szárnyra arról, hogy miért tett így – ezek közül párat ebben a cikkben gyűjtöttünk össze.

Az első hivatalos fénykép március 10-én jelent meg róla. A Kensington-palota által közölt képen Katalin hercegné és három gyermeke volt látható, a fotót pedig a palota tájékoztatása szerint Vilmos készítette. Hamar kiderült, hogy a fényképet manipulálták, ezért maga Katalin hercegné vállalta a felelősséget, azt írta, „mint sok amatőr fotós, én is kísérletezem időnként a szerkesztéssel”.

Kedden egy amatőr videófelvéte is megjelent a hercegnéről, amint férjével, Vilmos herceggel vásárolgat. A brit királyi család tagja iránt aggódókat viszont ez sem győzte meg, az interneten villámgyorsan elterjedt, hogy a felvételen nem is Katalin, hanem egy testdublőr látható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!