Döntött a bíróság, egyelőre nem kerülhet közelebb a szabaduláshoz az amstetteni rém

2024. március 11. – 15:11

Másolás

Vágólapra másolva

Ugyan januárban úgy tűnt, hogy hagyományos börtönbe helyezhetik át az amstetteni rémként ismert 88 éves Josef Fritzlt, ezzel megnyitva a szabadulás lehetőségét is, hétfőn a bécsi fellebbviteli bíróság törvényszéki orvosszakértők jelentésére hivatkozva elutasította az erről szóló döntést – írja az MTI.

Ferdinand Schuster, Krems területi bíróságának szóvivője azt közölte, hogy további orvosi és pszichiátriai vizsgálatok szükségesek, hogy bizonyossá váljon, az elkövető már nem jelent veszélyt. Az orvosi vizsgálatok valószínűleg a 88 éves vádlott demenciájára is kiterjednek majd, és alighanem arra is, hogy a férfi a korábbi szakvélemények szerint

zavarodottnak tűnik, rendszeresen beszél egy televízióhoz, popsztárnak hiszi magát, és olyan családtagok látogatásairól beszél, amelyek soha nem történtek meg.

Újabb tárgyalásra várhatóan április végén kerül sor Kremsben, de Schuster nem közölte a pontos dátumot. A további orvosi szakvéleménytől függően végrehajthatják Fritzl átszállítását, aki a hagyományos börtönben kérvényezheti majd feltételes szabadlábra helyezését, amit ügyvédje, Astrid Wagner korábbi közlése szerint jövőre kérvényezni is fognak.

A most 88 éves Fritzlt 2009-ben ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre lánya, Elisabeth megerőszakolásáért és fogva tartásáért. Valamint gondatlanságból elkövetett emberölésért, mivel egyik gyereke a születés után meghalt. A férfi korábban a Sun lapnak adott interjújában azt mondta: biztos benne, hogy szívesen fogja majd látni a felesége, amikor szabadul – annak ellenére, hogy 11 éve elváltak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!