16 év után szabadulhat a börtönből az amstetteni rém, már nem közveszélyes, popsztárnak képzeli magát

2024. január 16. – 08:19

16 év után szabadulhat a börtönből az amstetteni rém, már nem közveszélyes, popsztárnak képzeli magát
Josef Fritzl a bírósági tárgyalásán 2009-ben – Fotó: Robert Jaeger / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

16 év után szabadulhat a börtönből Josef Fritzl, az „amstetteni rém”, aki 24 évig tartotta bezárva lányát, akitől hét gyereke született, írja a New York Post.

Fritzl jelenleg életfogytig tartó börtönbüntetését tölti a Krems an der Donauban található Stein-börtönben. 2022-ben felmerült, hogy áthelyezik egy másik, kevésbé szigorú börtönbe, de egy bécsi bíróság megvétózta a döntést. A most 88 éves Fritzlt 2009-ben ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre lánya, Elisabeth megerőszakolásáért és fogva tartásáért. Valamint gondatlanságból elkövetett emberölésért, mivel egyik gyereke a születés után meghalt.

Az ügyvédje szerint Fritzlnek minden esélye megvan a szabadulásra, a feltételes szabadlábra helyezéséről szóló kérvényt már benyújtották, és a pszichiátere szakvéleményében megállapította, hogy már nem közveszélyes. Heidi Kastner, a linzi egyetem igazságügyi pszichiátriai szakértője egy éven át készítette a jelentést. Ha a kérelmet jóváhagyják, Fritzl valószínűleg egy idősek otthonában élheti le hátralévő életét. Korábban a Sun lapnak adott interjújában azt mondta: biztos benne, hogy szívesen fogja majd látni a felesége, amikor szabadul – annak ellenére, hogy 11 éve elváltak.

A portál azt írja, hogy Fritzl nincs jó állapotban: zavarodottnak tűnik, rendszeresen beszél egy televízióhoz, popsztárnak hiszi magát, és olyan családtagok látogatásairól beszél, amelyek soha nem történtek meg. Korábban Fritzlt demenciával diagnosztizálták, járókerettel közlekedik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!