Josef Fritzl: 130 évig akarok élni

2023. május 11. – 16:23

Josef Fritzl: 130 évig akarok élni
Josef Fritzl a bírósági tárgyalásán 2009-ben – Fotó: Robert Jaeger / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Interjút adott a The Sun lapnak az osztrák Josef Fritzl, aki 24 éven tartotta fogva a pincéjében saját lányát, aki aztán hét gyereket szült tőle. A jelenleg 57 éves Elisabeth 18 éves korában, 1984-ben tűnt el, és 2008-ig senki sem látta, édesapja ugyanis bezárva tartotta az amstetteni házában, három közös gyerekükkel együtt.

Fritzl jelenleg az életfogytig tartó börtönbüntetését tölti a Krems an der Donauban található Stein-börtönben. Korábban a 87 éves Fritzlt demenciával diagnosztizálták, járókerettel közlekedik. 2022-ben felmerült, hogy áthelyezik egy másik, kevésbé szigorú börtönbe, de egy bécsi bíróság megvétózta a döntést.

A férfi elmondta a lapnak, hogy egészen bizonyos abban, hogy egy nap látni fogja a családját. Részletezte a napi rutinját: reggelente kávét iszik, aztán egy kakaót, majd utána egy teát, elfogyaszt három tojást, egy szelet pirítóst sonkával, kolbászt, sajtkrémet, és beveszi a vitaminjait, magnéziumot és cinket is.

Fritzl elmondta, hogy naponta rengeteg vizet iszik, és az a célja, hogy 130 évig éljen, ugyanis nemrég azt olvasta, hogy az emberek ha odafigyelnek, 150 évig is elélnek. A férfi biztos abban is, hogy szívesen fogja majd látni a felesége, amikor szabadul – annak ellenére, hogy 11 éve elváltak.

Azt is közölte az ügyvédjén keresztül, hogy keveset sétál a börtön udvarán, ugyanis van pár rab, aki alig várja, hogy megverhesse.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!