Húszi rakéták találtak el egy teherszállító hajót az Ádeni-öbölben

2024. február 22. – 15:22

Másolás

Vágólapra másolva

Két rakéta talált el egy palaui felségjelzésű teherszállító hajót az Ádeni-öbölben, és a hajón tűz ütött ki, jelentette az Egyesült Királyság Tengeri Kereskedelmi Műveleti Központja.

A hajót csütörtök reggel támadták meg, a jemeni fővárostól, Ádentől délkeleti irányban, nagyjából 130 kilométerre volt, amikor találatot kapott. A hajó Thaiföldről tartott a Vörös-tenger felé.

Az Irán által támogatott húszik november óta veszik célba a térségben lévő kereskedelmi hajókat. Állításuk szerint ezekkel a támadásokkal a palesztinokat akarják támogatni, és a célba vett hajók Izrael, az Egyesült Államok vagy az Egyesült Királyság érdekeit szolgálják ki.

Izrael egy másik incidenst jelentett, és azt közölte, hogy a légvédelmi rendszere elfogott egy Izrael felé tartó rakétát.

Egy másik csütörtöki fejleményben az izraeli hadsereg közölte, hogy légvédelmi rendszere sikeresen elfogott egy „a Vörös-tenger térségében azonosított, Izrael felé tartó rakétakilövést”.

Korábban az amerikai hadsereg közölte, hogy erői négy önvédelmi csapást hajtottak végre hét mobil robotrepülő és egy mobil ballisztikus rakétaindító ellen a húszi kormány által ellenőrzött területeken, amelyek szerdán a Vörös-tenger felé készültek kilövésre.

(BBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!