Nyolcan megsebesültek, egy ember meghalt egy fegyveres támadásban egy ciszjordániai település közelében

2024. február 22. – 12:03

Másolás

Vágólapra másolva

Három fegyveres automata gépfegyverekkel tüzet nyitott több járműre Ciszjordániában egy zsidó telep közelében, nyolc ember megsérült, egy pedig meghalt, közölte a The Guardian az izraeli rendőrségre hivatkozva.

Az AFP hírügynökség jelentése szerint az incidens Maale Adumim település közelében, Jeruzsálemtől keletre történt. A rendőrség szerint a támadók egy járművel érkeztek.

„A három terrorista kiszállt járművéből, és automata fegyverekkel lőni kezdett olyan járművekre, amelyek a Jeruzsálem felé vezető úton dugóban álltak” – áll az izraeli rendőrség közleményében. „Két terroristát a helyszínen hatástalanítottak. A helyszínen végzett keresés során egy másik terroristát is találtak, aki megpróbált elmenekülni, és őt is ártalmatlanították.”

Az izraeli biztonsági erők a merényletben érintett autókat vizsgálják. Fotó: Ahamad Gharabli / AFP
Az izraeli biztonsági erők a merényletben érintett autókat vizsgálják. Fotó: Ahamad Gharabli / AFP

Nyolc, különböző fokú sérüléstől szenvedő embert evakuáltak a helyszínről a mentők – közölte a rendőrség. Az AFP később azt is jelentette, hogy egy ember meghalt a lövöldözésben.

A csütörtöki lövöldözés azután történt, hogy pénteken két embert agyonlőttek egy buszmegállóban Dél-Izraelben, Kirjat Malakhi városa közelében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!