Humanitárius vezetők közösen szólítják fel a világ vezetőit, hogy „előzzenek meg egy még súlyosabb katasztrófát” Gázában

2024. február 22. – 12:03

Másolás

Vágólapra másolva

Az ENSZ humanitárius szervezeteinek és globális nem kormányzati szervezeteinek vezetői közös felhívásukban arra kérték a világ vezetőit: segítsenek megakadályozni, hogy a gázai válság tovább súlyosbodjon, írja a The Guardian.

A humanitárius szervezeteket koordináló Ügynökségközi Állandó Bizottság (IASC) vezetői szerdán közleményt adtak ki, amelyben azt írták: „a gázai civilek rendkívül nagy veszélyben vannak, miközben a világ csak figyel”. Tíz követelést soroltak fel „a még nagyobb katasztrófa elkerülése érdekében”.

Ezek közé tartozik az azonnali tűzszünet; a civilek és a polgári infrastruktúra védelme; a túszok azonnali szabadon bocsátása; a segélyek megbízható belépési pontjainak biztosítása; biztonsági garanciák és akadálytalan hozzáférés a segélyekhez; működő humanitárius értesítési rendszer; robbanóanyagtól megtisztított utak és egy stabil kommunikációs hálózat.

Ezenkívül arról is írtak, hogy az ENSZ palesztinai menekülteket segítő ügynökségének (UNRWA) „meg kell kapnia a segítségnyújtáshoz szükséges erőforrásokat”, és „le kell állítani az ENSZ és a nem kormányzati szervek hiteltelenítésére irányuló kampányokat”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!