„Mit nézel?” – szólt be egy férfi egy másiknak, ebből pattant ki a lövöldözés a múlt heti Super Bowl-parádén

2024. február 21. – 12:01

Másolás

Vágólapra másolva

Két férfit vádoltak meg gyilkossággal miután a múlt héten a Super Bowl győzelmi felvonulásán egy nőt halálosan megsebesítettek Kansas Cityben.

A lövöldözés során, amely a két férfi vitájából pattant ki, egy ember meghalt, 22 pedig megsebesült. A két vitázó fél, Dominic Miller és Lyndell Mays is lőtt sebeket szerzett, írta a BBC.

Jean Peters Baker Jackson megyei ügyész keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a két férfit gondatlanságból elkövetett gyilkossággal, kétrendbeli fegyveres bűncselekménnyel és jogellenes fegyverhasználattal vádolják.

Az ügyész közölte, hogy Mays volt az, aki először fegyvert rántott, majd erre többen is előhúzták a pisztolyukat. Az ügyészség feltételezés szerint Miller lőtte meg Lisa Lopez Galvant, aki belehalt a sérüléseibe.

Egy a lövöldözés után őrizetbe vett férfi a Kansas City Chiefs Super Bowl-felvonulásán – Fotó: Andrew Caballero-Reynolds / AFP
Egy a lövöldözés után őrizetbe vett férfi a Kansas City Chiefs Super Bowl-felvonulásán – Fotó: Andrew Caballero-Reynolds / AFP

A kedden nyilvánosságra hozott bírósági dokumentumok szerint az incidens Mays és négy ember közötti összeszólalkozásból pattant ki, az adekvát „mit nézel?”-lel kezdődött a balhé. A térfigyelő kamerák szerint Mays agresszíven közeledett a csoporthoz, majd elővette a pisztolyát. Később azt vallotta a rendőröknek, hogy habozott a lövések előtt, mert tudta, hogy gyerekek is vannak a felvonuláson, de miután a csoportból odaszóltak neki, hogy elkapják, lőni kezdett.

Miller először azt vallotta, hogy csak menekülni akart, de miután a videófelvételek mást mutattak, elismerte, hogy négyszer-ötször ő is elsütötte a fegyverét.

Mindkét férfire egymillió dolláros óvadékot tűztek ki, egyelőre a kórházban ápolják őket a lőtt sebeikkel.

Két tinédzsert már a múlt héten letartóztatták fegyverrel való visszaélés és letartóztatásnak való ellenállás miatt, az ő ügyüket külön eljárásban vizsgálják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!