Egy DJ-t lelőttek a Super Bowl-győzelmet ünneplő felvonuláson, húszan megsérültek

2024. február 14. – 21:45

Egy DJ-t lelőttek a Super Bowl-győzelmet ünneplő felvonuláson, húszan megsérültek
Fotó: Jamie Squire / Getty Images / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Egy helyi DJ meghalt, legalább húszan pedig megsérültek szerda este egy lövöldözésben Kansas Cityben a Super Bowl Parádén – írja a CNN.

A helyiek éppen azt ünnepelték, hogy a város csapata nyerte a Super Bowlt, amikor lövések dördültek a tömegrendezvényen. A Union Station közelében történt esetben többen, a tűzoltóság beszámolója szerint legalább húszan megsérültek, köztük nyolc gyerek is. A KCTV5 riporterei olyan sérülteket is láttak, akiket éppen újraélesztettek. A hatóságok szerint 29 embert szállítottak kórházba, közülük 22-t lőtt sebekkel, egyikük meghalt. A rendőrség három embert őrizetbe vett, fegyvereket is lefoglaltak, ám a támadás lehetséges indítéka még nem tisztázott.

A játékosok még a színpadon voltak, amikor a lövöldözés történt. Az X-en keringő felvételeken az látszik, hogy emberek menekülnek a felvonulásról. A rendezvényt több mint 800 rendőr, valamint a tűzoltóság biztosította, írja a BBC. A hatóságok egyelőre szemtanúk jelentkezését is várják, hogy az eset részleteire fény derüljön.

A lövöldözésről Joe Biden elnököt is tájékoztatták – közölte a Fehér Ház szóvivője, aki elmondta, hogy állandó kapcsolatban vannak az állam és a város vezetőivel, valamint szövetségi rendvédelmi szervek emberei is a helyszínen tartózkodnak. Kamala Harris az eset kapcsán ismét a fegyvertartás szabályozásának átgondolására szólított fel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!