Petry Zsolt nem bánta meg a migrációról tett nyilatkozatát, de már profibban fogalmazna

2024. február 18. – 08:40

Másolás

Vágólapra másolva

Nem bánta meg a 2021-es, Magyar Nemzetben megjelent interjúját Petry Zsolt, a Hertha BSC korábbi kapusedzője, aki jelenleg a török Samsunspornál dolgozik. Petry a Mandinernek adott interjút, amiben elmondta, hogy profibban kellett volna fogalmaznia abban az interjúban, amely végül ahhoz vezetett, hogy menesztették a Herthától.

„Annak az interjúnak egyébként az volt az üzenete, hogy minden fél szabadon elmondhassa a véleményét. Úgy érzem, általánosságban kijelenthető, hogy a kommunikáció szintje került mélyre. Nehezen kommunikálnak egymással a különböző oldalakon álló emberek. Ahogy Gulácsi Péter is elmondta az álláspontját, jogom van nekem is elmondani a saját véleményemet” – fogalmazott Petry.

A kapusedző a menesztéséhez vezető, 2021-es, Magyar Nemzetnek adott interjúban egyrészt kifejtette véleményét a migrációról, amiről azt mondta: nem érti, Európa hogyan képes morálisan ilyen mélyre süllyedni, mint ahol most van, „a bevándorláspolitika nálam az erkölcsi leépülés megnyilvánulása”. A szivárványcsaládokat támogató Gulácsi Péterre utalva pedig azt mondta: tiszteletben tartja a véleményét, amit Magyarországon sokan nem osztanak, de értetlenségét fejezte ki, „hogy mégis mi késztethette Pétert arra, hogy kiálljon a homoszexuális, transzvesztita és egyéb nemi identitású emberek mellett (…). Én biztos, hogy nem kavartam volna fel az indulatokat az ő helyében.”

Petry a mostani nyilatkozatában azt mondta, beszélt azóta többször Gulácsival, jóban vannak, kölcsönösen tisztelik egymást. Petry még hozzátette, a Herthával peren kívül egyezett meg, az Axel Springer és dpa elleni pere pedig a végéhez közeledik. A két pert első fokon a kapusedző nyerte, februárban születhet döntés másodfokon ezekben az ügyekben.

Petry szerint problémát jelent, hogy a politika ennyire bekerült a sportba. „Az UEFA korábban hozott egy döntést, hogy mindenféle politikai, vallási feliratot betilt. Felkerült a mezekre a Respect felirat. A tisztelet alapvető, ez egy szóban kifejezi ezt a felfogást. Tiszteld a másikat, az ellenfeledet, és ne politikai kérdések mentén dönts, mint az én esetemben. (…) Érthetetlen és megdöbbentő volt számomra, hogy egy olyan legenda búcsúztatásán, mint Franz Beckenbauer, (Uli) Hoeness az AfD ellen kampányolt. Hát hova jutottunk? Ennek a futball, mint a legnagyobb nézettségű sportág látja a kárát. Ennél magasztosabb célokat is népszerűsíthetnének a sporton keresztül” – fejtette ki az interjúban Petry.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!