Tucker Carlson Navalnij halála előtt egy nappal: Egy országot vezetni annyit jelent, hogy néha megölsz embereket

2024. február 17. – 18:18

Másolás

Vágólapra másolva

Tucker Carlson interjúja Vlagyimir Putyinnal elég nagy vihart kavart világszerte – még akkor is, ha különösebb újdonságok nem is derültek ki belőle, Putyin viszont elég sok valótlanságot állított benne, és utólag azt mondta, csalódott Carlsonban. Az egykori tévés sztárműsorvezető viharos körülmények között távozott a Fox Newstól (a csatornának 900 millió dollárt kellett fizetnie, mert Carlson tudatosan hazugságokat terjesztett a műsoraiban), azóta az X-en ténykedik, ez az interjúja is ott jelent meg.

Carlson az interjú után még egy ideig Moszkvában maradt, és újabb videós bejelentkezésekkel borzolta a kedélyeket, például arról, hogy mennyire szépek a metrómegállók és az orosz boltokban mennyire olcsó minden. Hazafelé pedig megállt Dubajban, ahol részt vett a World Governments Summit konferencia egyik színpadi beszélgetésén.

Itt természetesen előkerült témaként a Putyin-interjú is, ahol Carlson megkapta a kérdést, hogy miért nem kérdezett rá az orosz elnöknél a sajtó és a szólásszabadság helyzetére, a bebörtönzött ellenzékiekre, vagy éppen Alekszej Navalnijra. Navalnijról ekkor még azt lehetett tudni, hogy egy különösen szigorú szibériai börtönben tartják fogva, egy nappal később érkezett a hír, hogy tisztázatlan körülmények között meghalt a börtönben. Ennek tükrében különösen dermesztően hat Carlson válasza:

„Minden vezető megöl embereket. Ki többet, ki kevesebbet. Egy országot vezetni annyit jelent, hogy néha megölsz embereket”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!