Netanjahu erőteljes fellépést ígér Rafahban

2024. február 15. – 09:39

Másolás

Vágólapra másolva

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök megismételte azon szándékát, hogy a polgári lakosság evakuálása után elrendeli az izraeli hadsereg bevonulását Rafahba – derül ki az X-en szerdán közzétett újabb nyilatkozatából.

„A teljes győzelemig fogunk harcolni, és ez magában foglalja egy erőteljes fellépést Rafahban is, miután megengedjük a civil lakosságnak, hogy elhagyja a harci övezeteket” – mondta Netanjahu.

Korábban Emmanel Macron francia elnök, Annalena Baerbock német külügyminiszter és Tedros Adhanom Ghebreyesus, az Egészségügyi Világszervezet vezetője is arra szólította fel Izraelt, hogy ne lépjen előre a rafahi szárazföldi hadművelettel. „Katasztrofális következményekkel járna, ha Izrael szárazföldi offenzívát indítana a Gázai övezet déli részén fekvő Rafah városában” – figyelmeztetett csütörtökön közös nyilatkozatban Ausztrália, Kanada és Új-Zéland miniszterelnöke.

Joe Biden amerikai elnök szintén arra figyelmeztette Netanjahut, hogy egy rafahi hadműveletnek nem szabad folytatódnia anélkül, hogy az ott menedéket kereső emberek biztonságát ne garantálnák.

(CNN)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!