Izrael precíz akciót ígért a kórházban, a bent lévők nem pont így élik meg, ami történik

2024. február 15. – 18:55

Másolás

Vágólapra másolva

„Precíz és korlátozott” műveletről beszélt daniel Hagari, az IDF szóvivője, amikor az izraeli erők lerohanták a a gázai al-Nasszer kórházat, azóta azonban sokasodnak azok a beszámolók, amelyek szerint nem egészen ez történik az egészségügyi komplexum területén.

  • A rajtaütésről készült felvételeken látható, amint az egészségügyi személyzet hordágyon cipeli a betegeket egy füsttel és porral teli folyosón keresztül. Olyan videó is terjed, amelyen látszik, hogy egy ágyhoz kötött beteget egy olyan folyosón mozgatnak, ahol a mennyezet megrongálódott.
  • A Hamász által irányított egészségügyi minisztérium szóvivője azt mondta, „katasztrofális és aggasztó helyzet” van kialakulóban az épületben, nincs élelmük, nincs tej a gyerekeknek és súlyos vízhiánytól szenvednek.
  • Egy a kórházban dolgozó gyógyszerész a BBC-nek nyilatkozva azt mondta, pánikállapot volt, az emberek egymáson tapostak és sikoltoztak a rajtaütéskor. „Amint elhagytuk a kórház kapuját és elértük az ellenőrzőpontokat, az egész kórházat és az osztályokat rendőrkutyák rohanták meg, és miközben az ellenőrzőpontoknál álltunk, sok embert letartóztattak” – nyilatkozta.

Az izraeliek azzal indokolja a műveletet, hogy hiteles információik vannak arról, hogy a Hamász október 7-i támadásai során ejtett túszokat valamikor a kórházban tartották fogva.

(BBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!