Biden ideiglenes védelmet ad az USA-ban élő palesztinoknak a kitoloncolás ellen

2024. február 15. – 09:38

Másolás

Vágólapra másolva

Egy új feljegyzés szerint Joe Biden amerikai elnök ideiglenes védelmet biztosított az Egyesült Államokban élő palesztinoknak a kitoloncolás ellen.

Tavaly év végén a demokraták sürgették Bident, hogy terjessze ki az ideiglenes védelmet az Egyesült Államokban élő palesztinokra, azzal érvelve, hogy a már az országban tartózkodókat „nem szabad arra kényszeríteni, hogy visszatérjenek a palesztin területekre”.

Az elnöknek mérlegelési jogkörében áll engedélyezni az úgynevezett halasztott kényszerű távozást, amely az érintetteket egy ideig megvédi az Egyesült Államokból való kitoloncolástól. Azok, akik erre jogosultak, munkavállalási engedélyre is jogosultak.

„A folyamatban lévő konfliktus és a humanitárius szükségletek fényében Biden elnök aláírta azt a memorandumot, amely az Egyesült Államokban tartózkodó egyes palesztinok kitoloncolásának elhalasztásáról rendelkezik, átmeneti biztonságos menedéket nyújtva számukra. Biden elnök 18 hónapra halasztott kényszertávozást biztosít a jelenleg az Egyesült Államokban tartózkodó palesztinoknak” – jelentette be Jake Sullivan nemzetbiztonsági tanácsadó szerdai nyilatkozatában.

Azok, akiket bűncselekmény miatt ítéltek el, vagy akik közbiztonsági kockázatot jelentenek, nem jogosultak a halasztott kényszerű távozásra.

(CNN)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!