A Hamász szerint a rafahi szárazföldi offenzíva „felrobbantja” a túszcsere-tárgyalásokat

2024. február 11. – 12:13

Másolás

Vágólapra másolva

Bármilyen izraeli szárazföldi offenzíva az egyiptomi-gázai határon fekvő Rafahban „felrobbantja” a túszcsere-tárgyalásokat – idézte a Hamász által működtetett Aqsa televíziós csatorna vasárnap a Hamász egyik magas rangú vezetőjét.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök közölte, hogy utasította a hadsereget, hogy dolgozzon ki tervet Rafah kiürítésére és a Hamász négy zászlóaljának megsemmisítésére, amelyek szerinte ott állomásoznak.

Rafah a háború előtt mintegy 280 ezer embernek adott otthont, mostanra viszont az övezet 2,3 milliós lakosságának több mint fele számára az utolsó menedékhely lett. Az nem egyértelmű, hogy ők hova menekülhetnének, ha az izraeli csapatok bevonulnak a városba.

Netanjahu a héten határozottan elutasította a Hamász tűzszünetre és túszok és foglyok cseréjére vonatkozó javaslatának feltételeit. Szerinte „ha megadjuk magunkat a Hamász téveszmés feltételeinek, az újabb mészárláshoz vezet, és olyan nagy tragédiát hoz Izraelre, amelyet senki sem lenne hajlandó elfogadni”.

(Guardian)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!