Megtalálták a hatéves palesztin kislány holttestét, aki pár napja telefonon kért segítséget, miután izraeli tankok tüzet nyitottak a családja autójára

2024. február 11. – 14:38

Másolás

Vágólapra másolva

A Palesztin Vörös Félhold Társaság (PRCS) nevű gázai segélyszervezet mentősei szombaton megtalálták annak a kislánynak a holttestét, aki január végén menekült el Gáza városából, majd eltűnt.

A hatéves Hind Rajab nagynénjével, nagybátyjával és három unokatestvérével együtt menekült el a városból. A kislány nem sokkal később telefonon kért segítséget a PRCS mentőszolgálatától, miután állítólag izraeli tankok tüzelni kezdtek a család autójára.

A kislány segélyhívásának felvételét napokkal ezelőtt osztotta meg a PRCS. Ez alapján valószínűsítették, hogy amikor a kislány telefonált, ő volt az egyetlen, aki életben maradt az autóban, és az izraeli erők elől rejtőzött a rokonai holttestei között. A segítségért könyörgő kislány hívásába újabb lövések hangja hallattszódott, majd a vonal megszakadt.

A kislányért küldött mentősök utolsó bejelentkezésükben azt mondták a központnak, hogy látják a fekete Kiát, amiben a család utazott, és látják az autóba szorult kislányt is. Az ő hívásukat is lövések zaja szakította meg, többször nem jelentkeztek – nyilatkozta a BBC-nek a szervezet szóvivője.

Rajab édesanyja ennek ellenére sokáig bizakodó volt, azt mondta, várja, hogy „bármelyik pillanatban” találkozzon a lányával.

A PRCS mentőseinek végül csak szombaton sikerült elérniük a területet, amelyet korábban aktív harci övezetként lezártak. Megtalálták a fekete Kia gépkocsit, amelyben Hind utazott, benne a kislány és rokonai holttestével. A kocsit golyónyomok borították. Az autótól nem messze megtalálták a mentőautót is, amit szintén szétlőttek.

Hind Rajab családjának fekete autója, és a mentőautó, amelyekben megtalálták a kislány és rokonai, valamint a mentők holttesteit 2024. február 10-én – Fotó: Stringer / Reuters Hind Rajab családjának fekete autója, és a mentőautó, amelyekben megtalálták a kislány és rokonai, valamint a mentők holttesteit 2024. február 10-én – Fotó: Stringer / Reuters
Hind Rajab családjának fekete autója, és a mentőautó, amelyekben megtalálták a kislány és rokonai, valamint a mentők holttesteit 2024. február 10-én – Fotó: Stringer / Reuters

Szombaton, a holttestek felfedezése után, a kislány édesanyja a BBC-nek azt mondta, követeli, hogy valakit vonjanak felelősségre. A lap többször is megkereste az IDF-et, hogy adjon tájékoztatást az aznapi hadműveleteiről, és Rajab valamint az érte küldött mentőautó eltűnésének körülményeiről – a hadsereg azt ígérte, ellenőrzi az esetet.

Izrael korábban azzal vádolta a Hamászt, hogy mentőautókat használ fegyverek és harcosok szállítására.

(BBC)

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!