Mark Ruffalo: A bombázás nem vezet békéhez, követeljenek tűzszünetet Gázában a világ vezetői

2024. február 11. – 13:05

Másolás

Vágólapra másolva

Tűzszünetre szólított fel Gázában Mark Ruffalo amerikai színész a Beverly Hills-i DGA díjátadó előtt. A színész az eseményen az Artists for Ceasefire (Művészek a tűzszünetért) nevű kezdeményezés kitűzőjét viselte.

„Mostanra világossá vált, hogy a bombázás nem működik, nem vezet békéhez. Csak annyit mondunk, hogy mi a baj azzal, ha adunk egy esélyt a tűzszünetnek? Jelenleg egymillió menekült van Rafah határán, akikre most egy újabb bombázási hullám vár, és 400 ezer ember éhezik, anélkül, hogy bármilyen humanitárius segély eljutna hozzájuk. Ezért arra kérjük a világ vezetőit, különösen Biden elnököt, hogy követeljenek tűzszünetet, tartós tűzszünetet, és adjanak esélyt a békének, ahelyett, hogy folytatódnának a bombázások, az erőszak eszkalálódása ami hamarosan regionális háborúvá válik, és amibe Amerikát is belerángatják” – mondta.

Az Artists for Ceasefire kezdeményezéhez olyan hírességek csatlakoztak, mint Jennifer Lopez, Andrew Garfield, Ben Affleck, Oscar Isaac, Tom Hardy, Jenna Ortega, Jessica Chastain és Selena Gomez.

Annie Lennox skót énekes-dalszerző és politikai aktivista a 66. Grammy-díjátadón való fellépése során szintén tűzszünetre szólított fel a Gázai övezetben.

(Deadline)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!