Hillary Clinton hasznos idiótának nevezte a Putyin-interjúra készülő Tucker Carlsont

2024. február 8. – 17:18

Hillary Clinton hasznos idiótának nevezte a Putyin-interjúra készülő Tucker Carlsont

Másolás

Vágólapra másolva

Hillary Clinton, egykori amerikai elnökjelölt, first lady, külügyminiszter „hasznos idiótának” nevezte Tucker Carlsont a Hill szerint. A konzervatív média felkapott alakja (aki Magyarországon is járt már) ugyanis Moszkvában tartózkodik, ahol állítólag interjút fog készíteni Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Clinton az MSNBC-nek adott interjújában beszélt róla, hogy Carlson papagájként mondja vissza a háborúról szóló orosz álláspontot, ekézve az Ukrajnának nyújtott amerikai támogatást. Clinton szerint Carlson Oroszországban is röhej tárgya, de azért ott kaphatna egy saját műsort. Így fogalmazott:

„Ha valóban elolvasod a fordításokat arról, amit mondanak az orosz médiában, viccet csinálnak belőle... olyan, mint egy kiskutya. Nem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy szerződése van egy orosz csatornával, mert egy hasznos idióta.”

  • Dacára népszerűségének, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök leváltotta a fegyveres erők főparancsnokát, Valerij Zaluzsnijt posztjáról csütörtökön. Régóta ment a találgatás, tényleg meglépi-e az elnök ezt, illetve ki lehet majd Zaluzsnij utóda a kulcsfontosságú poszton. Részletesebben ebben a cikkünkben olvashat minderről.
  • Ukrajna olimpiai bizottsága azt állítja a BBC News szerint, hogy több, az idei párizsi olimpiára készülő sportoló szimpátiát mutat az orosz agresszióval, ezért nem lenne szabad engedni őket versenyezni. A BBC megjegyzi, az orosz és belarusz sportolók csak semleges színekben indulhatnak a játékokon, már ha nem támogatják az inváziót. Márpedig Ukrajna több bizonyítékot bemutatott, hogy egyes sportolók a háborút éltetve posztoltak, vagy Oroszországot támogató eseményeken vettek részt.
  • Mint megírtuk a nap folyamán, nem engedi indulni az orosz Központi Választási Bizottság (CIK) Borisz Nagyezsgyin független politikust az elnökválasztáson. A jelöltséghez szükséges állampolgári aláírásai közül ugyanis többet szabálytalannak minősítettek, ezzel kizárták a versengésből, amin egyébként is erősen Putyinnak lejt a pálya.
  • Szerda reggel az orosz erők rakétatámadásokat indítottak Kijev és más ukrajnai városok ellen, Kijevben egy ember életét vesztette ennek során. Mikolajivban is elhunyt egy személy a rakétacsapásokban, és mindenhol károk keletkeztek az infrastruktúrában, épületekben. Eközben az ukrán erők állításuk szerint felrobbantottak egy fúrótornyot a Fekete-tengeren, amit az oroszok drónindításra használtak, írja a Guardian.
  • Szintén a brit lap említette, hogy Norvégia megtagadta a menedékjogot az orosz Wagner zsoldossereg egykori parancsnokától, az országba 2023 nyarán menekült Andrej Medvegyevtől. Ügyvédje szerint a férfit azonban nem toloncolták ki, hisz veszélyben lenne.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!