Nemi erőszakkal és emberrablással vádolják a Metropolitan Police volt rendőrét

2024. február 6. – 16:04

Másolás

Vágólapra másolva

13 rendbeli nemi erőszakkal vádolnak egy volt brit rendőrt, aki az egyik állítólagos áldozatát megkötözte, és megfenyegette, hogy leszúrja, írja a SkyNews.

A 24 éves Cliff Mitchell tettei azután derültek ki, miután tavaly szeptemberben egy nő összekötött kezekkel futott egy forgalmas utcán, miközben azt kiabálta, hogy „kést szegezett nekem, annyira félek.” A nőnek egy kocsi sofőrje segített, aki megengedte, hogy elbújjon az autójában, majd hívták a rendőröket.

Hétfőn az ügyész a Corydon Crown bíróságon azt mondta, hogy Mitchell azt mondta a nőnek, ha rosszul lesz, és összehányja a kocsiját, akkor felvágja a hasát. Majd megfenyegette azzal, ha megpróbál elszökni, akkor leszúrja őt és azt a személyt is, aki segít neki elmenekülni.

A vád szerint Mitchellt többek között a nemi erőszakkal és emberrablással is vádolják. A vádak közül három olyan ügyről szól, amikor Mitchell áldozatai 13 év alattiak voltak. A bűncselekményeket a férfi 2014 januárja és 2017 áprilisa között, valamint 2020 áprilisa és 2023 szeptembere között követte el. Akkor, amikor a Metropolitan Police-nél (Met), azaz a londoni rendőrségnél szolgált. A férfi ártatlannak vallotta magát a bíróságon.

Nem ez az első eset, hogy egy londoni rendőr nemi erőszakot követ el. Tavaly februárban pedig egy David Carrick nevezetű brit rendőr vallotta magát bűnösnek tizenhét éven át elkövetett sorozatos nemi erőszak és szexuális bűncselekmények ügyében.

Mitchell ügye után a londoni rendőrségbe vetett bizalma az embereknek még inkább meggyengülhet. Az elmúlt években számos olyan haláleset, bűncselekmény történt, amit a közmegítélés szerint a hatóság nem kezelt megfelelően. Sőt, ahogy mi is írtuk, egy rendőr jó ötletnek találta, hogy megossza azt a mémet, ami viccet csinált a 33 éves Sarah Everard halálából. Egy éve átfogó vizsgálatot is lefolytattak a Metropolitan Police-nál, amely során olyan jelenségeket azonosítottak a rendőrség állományában, mint a rasszizmus, a nőgyűlölet és a homofóbia. A jelentés szerint ezek a megnyilvánulások intézményi szinten vannak jelen a legnagyobb brit rendőri szervezeten belül.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!