Lelőtték az ecuadori tévéostromot vizsgáló ügyészt

2024. január 18. – 11:07

Másolás

Vágólapra másolva

Agyonlőtték César Suárez ecuadori ügyészt Guayaquil városában – írja a BBC News az ország főügyészségére hivatkozva. A bandaháborúk káoszába süllyedt dél-amerikai országban a múlt héten foglaltak el maszkos fegyveresek egy televíziót, ezt az esetet vizsgálta Suárez. A BBC szerint nem világos, hogy a vizsgálatnak köze van-e Suárez megöléséhez.

A múlt heti eset során a TC nevű tévé stúdiójába törtek be a fegyveresek, akik puskákkal és pisztolyokkal fenyegették élő adásban a csatorna munkatársait. Jose Luis Calderon újságíró könyörgése az egyik fegyveresnek be is járta a világsajtót. A támadók lábon lőttek egy operatőrt, egy másik dolgozónak pedig eltörték a karját.

Az ügyet vizsgáló ügyészt autójában lőtték le, amint épp hivatalába tartott. A helyi média képeket is bemutatott a golyók lyuggatta kocsiról. Suárez egy nappal halála előtt még interjút adott az El Universo lapnak, mondván nem kapott rendőrségi védelmet annak dacára, hogy 13 támadót is kihallgatott már.

Fotó: Stringer / AFP or licensors
Fotó: Stringer / AFP or licensors

Ecuadorban egy bandavezér szökése után szabadult el igazán a pokol, bár a tavalyi elnökválasztás egyik jelöltjét már megölte egy bűnbanda. Daniel Noboa elnök 60 napos szükségállapotot hirdetett, tömeges fogolyszökések történtek, és a rendvédelmi dolgozók sokaságát rabolták el. Az állam 22 drogkereskedő bandát nyilvánított terrorszervezetté, és bevetette a hadsereget. A helyzetről bővebben ebben a cikkünkben írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!