Zárt körű szertartáson házasodott össze Jacinda Ardern és párja

2024. január 13. – 16:12

Másolás

Vágólapra másolva

Zárt körű szertartáson házasodott össze Új-Zéland volt miniszterelnöke, Jacinda Ardern és Clarke Gayford televíziós műsorvezető, írja a BBC. A pár már 2022-ben szeretett volna megházasodni, de a szigorú Covid-korlátozások miatt le kellett mondaniuk az esküvőt. Ardern és Gayford már tíz év együtt vannak, és van egy ötéves kislányuk is, Neve.

A szertartást az Északi-sziget keleti partján található Craggy Range borvidékén tartották meg, ami körülbelül 310 kilométerre található a fővárostól, Wellingtontól. Ardern elefántcsontszínű ruháját Juliette Hogan tervező készítette, aki a volt miniszterelnök közeli jó barátja.

Fotó: Telegraph Facebook-oldala
Fotó: Telegraph Facebook-oldala

A 42 éves Ardern öt éven át vezette Új-Zélandot, majd 2023 januárjában kimerültségre hivatkozva bejelentette lemondását. Ahogy a róla szóló portrénkban írtuk, Ardern távozása ha meglepő is, egyáltalán nem karakteridegen, sőt. Az új-zélandi miniszterelnök azzal is vált ismertté a világ számára, hogy soha nem takargatta a magánéletét úgy, ahogy egy politikus tenné. A ciklusa alatt szülte meg kislányát is, és kiállt az olyan témák mellett, mint a környezetvédelem és a társadalmi egyenlőség, ezért sokan tartják ikonikusnak miniszterelnökségét.

„Házasodjunk meg végre” – üzente párjának Ardern utolsó parlamenti beszédében tavaly áprilisban, amiben többek között arról is beszélt, reméli, hogy kormányzásával nem idejétmúlt előítéleteket közvetített a fiatalok felé arról, hogy milyennek kell lennie egy vezetőnek. „Remélem, hogy valami egészen mást mutattam meg. Hogy lehetsz nyugtalan, érzékeny, kedves és nyitott. Lehetsz anya, vagy sem. Lehetsz exmormon, vagy sem. Lehetsz stréber, sírós, ölelgetős. Ez mind lehetsz. És nemcsak itt lehetsz, de vezethetsz is, akárcsak én” – mondta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!