Amerikai tisztviselő: Izrael hajtotta végre azt a csapást, ami megölte a Hamász magas rangú vezetőjét Bejrútban

2024. január 3. – 09:07

Másolás

Vágólapra másolva

Izrael hajtotta végre azt a csapást kedden Bejrút déli részén, ami megölte a Hamász magas rangú vezetőjét, Száleh al-Arourit – mondta egy amerikai tisztviselő a CNN-nek. Hozzátette, hogy az amerikai kormányzatot nem tájékoztatták előre a műveletről. Barak Ravid, az Axios munkatársa egy magas rangú izraeli tisztviselőre hivatkozva korábban arról számolt be, hogy az amerikai kormányzatot „a művelet közben” tájékoztatták.

Korábban Mark Regev izraeli kormányszóvivő azt mondta, hogy Izrael nem vállal felelősséget a támadásért. „Izrael nem vállalta a felelősséget ezért a támadásért. De bárki tette, az világos, hogy nem a libanoni állam ellen szólt a támadás. Nem is a Hezbollah ellen. Aki ezt tette, az sebészeti pontosságú csapást mért a Hamászra” – mondta.

Arouri a Hamász katonai szárnyának, az az Al-Kasszam Brigádoknak volt az egyik alapító tagja, és Bejrútban állomásozott. A Hamász katonai szárnyának két másik vezetője, Samir Findi Abu Amer és Azzám al-Akraa Abu Ammar is a csapás áldozatai között volt a Hamász tisztviselői szerint.

(CNN)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!