A cseh lövöldöző végzett magával, miután látta, hogy a rendőrök bekerítették

2023. december 22. – 12:52

Másolás

Vágólapra másolva

Amikor a rendőrség megérkezett a prágai Károly Egyetemen csütörtökön történt lövöldözéshez, a támadó a tetőn volt, azután lőtte le magát, hogy látta, a rendőrök bekerítették – minderről a cseh rendőrség számolt be egy pénteki sajtótájékoztatón.

A BBC cikke szerint a cseh rendőrség azonosította a támadás mind a 14 áldozatát és a fegyverest is. A sebesülteket, akiknek műtétre volt szükségük, megműtötték, állapotuk stabil.

A rendőrség reagált a azokra a kritikákra is, miszerint túl lassan értek volna ki a helyszínre. Közölték: négy perc telt el az első hívás és a rendőrök épületbe lépése között.

A rendőrség azt is közölte, hogy a fegyverest gyanúsítják egy fiatalember és két hónapos kislánya meggyilkolásával is, őket december 15-én holtan találták egy Prága külvárosában lévő erdőben.

A Cseh Köztársaság nemzeti gyásznapot hirdetett szombatra, miután egy fegyveres fiatal 14 embert megölt, 25-öt pedig megsebesített csütörtök délután a prágai Károly Egyetemnél.

A lövöldözés indítéka egyelőre tisztázatlan. A BBC korábbi beszámolója szerint a rendőrség annyit közölt, hogy közösségi médiából származó, egyelőre meg nem erősített információik szerint a támadást egy hasonló oroszországi incidens is ihlethette.

A lövöldözéssel gyanúsított huszonnégy éves egyetemista, David K. nagyjából húsz kilométerre, egy Hostouň nevű, ezerkétszáz lakosú faluban lakott. A rendőrség csütörtök délután holtan találta a házában a fiatal édesapját, akit a hatóságok szerint szintén ő ölhetett meg, azután indult el az egyetemre gyilkolni.

A cseh rendőrség közzétette egy a lövöldözés idején készült videófelvételt is:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!