Letartóztatták Írországban a kolosszális heroinszállítmánnyal elcsípett magyar pilótákat

2023. december 6. – 19:45

Másolás

Vágólapra másolva

Előzetes letartóztatásba helyezte az illetékes ír bíróság azt a két magyar férfit, akiket hárommilliárd forint értékű heroin csempészésével vádolnak, írja a Blikk.

A kecskeméti A. Ignác és a Sükösdön lakó N. Zoltán magas biztonsági fokozatú ír börtönbe került, tudomásul vették a december 5-i döntést, egyikük sem adott be óvadék iránti kérelmet.

A bíróság előtt a kisgépet váró A. Ignác továbbra is kitartott amellett, kényszerítették a drogcsempészetben való részvételre, a nyomozók szerint viszont ő rendelte meg a légi fuvart, és pontosan tudnia kellett, mi van a csomagokban. A pilóta, N. Zoltán viszont azt állítja, nem tudta, mit kell szállítania Lisszabonból Dublinba a bérelt Cessnával. Úgy tudta, mikrochipek vannak a raktérben.

N. Zoltán egyébként nyugalmazott vadászpilóta, aki a Malévnál is repült és több évtizede foglalkozik pilótaképzéssel. Az ír rendőrség szerint az egyik legfontosabb európai kábítószer-kereskedő szervezethez, a Kinahan-klánhoz tartoznak. A két elfogott magyar férfi ügyéről korábban itt is írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!