Több európai drogbandának is dolgozott a magyar pilóta, akit Írországban fogtak el

2023. december 4. – 10:12

Másolás

Vágólapra másolva

Európa egyik legnagyobb kábítószer-kereskedőjeként jellemzi az ír Sun azt a magyar pilótát, akit múlt pénteken fogtak el Írországban. A férfi kisrepülőgépén és társa autójában összesen 8,1 millió euró értékű heroint találtak.

Mindkettejüket gyanúsítottként hallgatja ki az ír Nemzeti Kábítószerügyi és Szervezett Bűnözés Elleni Hivatal. Egy nyomozó azt mondta a lapnak, hogy az Europol és a bűnüldöző szervek Európa-szerte ismerték a két férfit, több nemzetközi bűnbandával is kapcsolatban állnak.

A gyanú szerint az elmúlt évben az írországi Kinahan-kartellel és a The Family nevű drogbandával is együttműködtek, de több olaszországi, spanyolországi, hollandiai és közel-keleti kábítószer-maffiáknak is bedolgoztak.

A nyomozók szerint a magyar pilóta kisrepülőjével Európa-szerte juttatott el heroin-, kokain- és kannabisz-szállítmányokat.

Épp akkor is egy célállomásra tarthatott, amikor elfogták a rendőrök. A rendőrök szerint a szállítmányt a hírhedt Daniel Kinahan bandája szervezte meg, és a The Family banda feladata volt, hogy a kábítószert eljuttassa az ír piacra.

Justin Kelly rendőrfőnök-helyettes arról beszélt, hogy Dublin belvárosában a közelmúltban megerősödött a kábítószer-túladagolási hullám, ezért különösen fontos volt ez az akció. Azt is mondta, hogy a bűnüldöző szervek világszerte azt tapasztalják, egyre gyakrabban szállítják magánrepülőkkel a kábítószert.

Az ír rendőrség Facebook-oldalán megosztottak egy fotót a lefoglalt magyar repülőgépről. A HVG elérte gép tulajdonosát, aki a lapnak nem cáfolta, hogy az ő gépe lenne az ír akcióban lefoglalt repülő. Azt mondta, nem tudott az esetről, egyelőre a hatóságok sem értesítették, de a gépet egy hete adta kölcsön egy ismerősén keresztül, ahogyan ez korábban is már előfordult.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!