Egy magyar kisrepülőre feltűnően hasonlító gépen fogtak 8 millió eurónyi heroint az írek

2023. december 3. – 23:21

Másolás

Vágólapra másolva

8 millió euró értékű heroint foglalt le a vámhatósággal együttműködve az ír Nemzeti Kábítószerügyi és Szervezett Bűnözés Elleni Hivatal, írták Facebookon pénteken. A poszt szerint a nemzetközi szervezett bűnözés ellen folytatott nyomozás részeként pénteken reggel Dél-Dublin megyében és a szomszédos Kildare megyében 8 millió eurót is meghaladó értékű kábítószert foglaltak le.

Az akcióra egy kisrepülőgép és egy jármű feltartóztatását követően került sor.

Letartóztattak egy 40 és egy 60 év körüli férfit szervezett bűnözés gyanújával, a nyomozás folyik tovább.

A hír képén a felhalmozott kábítószer mögött látható a feltartóztatott kisrepülőgép, amelynek ugyan nem látszik a lajstromszáma, de a festése elég egyedi – írta olvasónk. És valóban, a kábítószeres vonatkozásban kissé viccesen hangzó HA-SKA jelzésű Cessna 210-es gép a megszólalásig hasonlít az érintett gépre. A magyar vonatkozást tovább erősíti, hogy a rendőrség ugyan nem közölt információt a két férfi állampolgárságáról, egyes ír lapok magyar elkövetőket említenek, akik üzletembernek adták ki magukat.

A HVG elérte a HA-SKA tulajdonosát, aki a lapnak nem cáfolta, hogy az ő gépe lenne az ír akcióban lefoglalt repülő. Azt mondta, nem tudott az esetről, egyelőre a hatóságok sem értesítették, de a gépet egy hete adta kölcsön egy ismerősén keresztül, ahogyan ez korábban is már előfordult.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!