Noam és Alma, a két izraeli túsz a szabadulásukkor tudták meg, hogy édesanyjuk halott

2023. november 28. – 14:22

Másolás

Vágólapra másolva

Szabadon engedte a Hamász az első ötven túszt az Izraellel kötött megállapodás alapján, ám van, akire a tragédia csak a szabadulás után csap le igazán. Azokról a fiatalokról van szó, akik most szembesülnek azzal, hogy szüleiket a fegyveresek október 7-én nem hurcolták el, hanem megölték.

Noam és Alma az egyike azoknak a fiataloknak, akik abban a hitben fogadták 50 nap után a szabadulásukat, hogy újra láthatják édesanyjukat. A szombaton kiszabadult testvéreknek azonban azzal a tragédiával kellett szembesülniük hogy anyjuk halott. „A nővéremet október 7-én megölték” – mondta a CNN-nek a gyerekek nagybátyja.

Amikor átjöhettek a határon, és a nagymamájukkal meg a bátyjukkal találkozhattak, az első hír, amelyet hallottak tőlük, az volt, hogy az anyjuk már nem él.

Noam és Alma Or – Fotó: Hostages and Missing Families Forum / Reuters
Noam és Alma Or – Fotó: Hostages and Missing Families Forum / Reuters

Édesapjukról nincs hír, csak remélik, hogy még fogságban van Gázában és élve kiszabadul.

A család Be'eri kibucban lakott. 1100 lakójából a Hamász 120 embert ölt meg. Az összesen 1400 ember halálát okozó mészárlásnak több nagy helyszíne volt, egyik a Nova Festival zenei rendezvénye, a másik Kfar Aza kibuc. A zenei fesztivál túlélőjének beszámolójáról itt, a Kfar Azában történtekről szóló helyszíni riportunkat itt olvashatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!