Megkéselték a börtönben a George Floyd meggyilkolásáért elítélt exrendőrt

2023. november 25. – 11:06

Másolás

Vágólapra másolva

Megkéselték az arizonai börtönben Derek Chauvin volt minneapolisi rendőrt, akit 2021 júniusában 22 és fél év börtönre ítéltek, amiért letartóztatás közben George Floyd nyakára térdepelt, ami a fekete férfi halálával végződött, írja az AP News. A hírügynökség úgy tudja, hogy a 47 éves férfit egy másik rab sebesítette meg súlyosan. A New York Times két, a helyzetet ismerő személyre hivatkozva szintén arról számolt be, hogy megtámadták Chauvint.

A helyi Büntetés-végrehajtási Hivatal közleményben erősítette meg, hogy helyi idő szerint pénteken 12:30-kor Tucson városának szövetségi börtönében megkéseltek egy rabot, de pontosan nem nevezte meg, hogy kit. Az hivatal közlése szerint a börtön dolgozói megfékezték az incidenst, és „életmentő intézkedéseket” hajtottak végre a rabon, akit ezután kórházba szállítottak.

Derek Chauvin volt rendőrtisztet 2021 júniusában 22 és fél év börtönbüntetésre ítélték, amiért az intézkedés során megölte George Floydot, és huszonegy évre azért, mert megsértette Floyd állampolgári jogait.

George Floyd 2020-ban halt meg, miután a rendőr 9 perc 29 másodpercig térdelt a nyakán egy minneapolisi utcán. Floyd halála új lendületet adott a Black Lives Matter (BLM) mozgalomnak, 2020-ban országszerte folytak a tiltakozások, a társadalom pedig egyre nagyobb figyelemmel követte a rendőri túlkapásokról és brutalitásról szóló híreket. Az ügy jelentőségéről ebben a cikkben írtunk bővebben.


Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!