Szenvedélybetegeket segítő alapítványt hoztak létre Matthew Perry tiszteletére

2023. november 3. – 22:20

Másolás

Vágólapra másolva

Matthew Perry nevével fémjelzett alapítványt hoztak létre, aminek az lesz a célja, hogy segítsen azokon az embereken, akik különböző függőséggel küzdenek – írja a CNN.

A Jóbarátok Chandlerjeként is ismert színész múlt hét szombaton, 54 éves korában halt meg otthonában. A drog- és alkoholfüggőséggel is küzdő Matthew Perry nevét viselő alapítvány pénteken indult el, sajtóközleményük szerint az adományokat azért gyűjtik, hogy abból függőségekkel harcoló embereken segítsenek.

„Matthew Perry azon elkötelezettségének szellemében, hogy segítsen másoknak, akik függőséggel küzdenek, elindítjuk az alapítványt, hogy ezzel is tisztelegjünk öröksége előtt”

– írták a közleményben. A szervezetet a National Philanthropic Trust közhasznú szervezet szponzorálja és tartja majd fenn.

Perry, aki Chandler Binget alakította a Jóbarátok című sorozatban, 2022-ben megjelent Jóbarátok, szerelmek és az a Rettenet című memoárjában nyíltan írt arról, hogy egész életében küzdött a drog- és alkoholfüggőségével. A színész az elmúlt években sokaknak segített a függőségük leküzdésében. Egy tavalyi interjúban arról beszélt, azt szeretné, hogy halála után inkább erről emlékezzenek rá az emberek. Perryről színésztársai is megemlékeztek, életét képekben pedig ebben a cikkünkben mutattuk be.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!