A Jóbarátok sztárjai Matthew Perry haláláról: Többek voltunk színésztársaknál, egy család voltunk

2023. október 31. – 07:53

A Jóbarátok sztárjai Matthew Perry haláláról: Többek voltunk színésztársaknál, egy család voltunk
Matthew Perry, Jennifer Aniston, David Schwimmer, Courteney Cox, Matt LeBlanc és Lisa Kudrow a Jóbarátok színészeiként 1996-ban – Fotó: WARNER / COLLECTION CHRISTOPHEL / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Közös közleményben búcsúztak el az 54 éves korában meghalt Matthew Perrytől az őt Chandlerként világhírűvé tevő Jóbarátok sorozatból ismert színésztársai. Jennifer Aniston, Courteney Cox, Matt LeBlanc, David Schwimmer és Lisa Kudrow a részvétnyilvánításukkor mérhetetlen veszteségnek nevezték a színész halálát.

„Többek voltunk, mint színésztársak. Egy család voltunk. Annyi mindent kellene mondanunk, de most a gyász pillanatában vagyunk, feldolgozzuk a mérhetetlen veszteséget. Később többet is mondunk, amikor lesz hozzá erőnk” – írták közleményükben.

Matthew Perry Los Angeles-i otthonának fürdőkádjában halt meg vasárnap. Halálának pontos okáról még nincsen hivatalos információ, egyelőre a toxikológiai eredményeket várják a hatóságok – írta a BBC.

A színész leginkább a Jóbarátokban játszott Chandler Bing szerepéről volt híres. A szitkom a 90-es években, tíz évadon át futott, Perry mind a 234 epizódjában szerepelt.

Tavaly megjelent egy könyve, amiben függőségeiről is beszélt.

„Az nem igazságos, hogy nekem keresztül kellett mennem ezen a betegségen, miközben a másik ötnek nem. Nekik is, nekem is megvolt mindenem, de nekem közben küzdenem kellett ezzel a dologgal”

– mesélte könnyek közt a színész a Jóbarátok sorozatban töltött éveiről. Elmesélte, hogy volt időszak, mikor naponta 55 fájdalomcsillapítót vett be, miközben 58 kilósra fogyott.

A színész már korábban is beszélt alkohol- és drogfüggőségéről. „Tudtam kezelni, mondhatni. De mire 34 éves lettem, már nagyon sok bajba keveredtem. Azért voltak évek, amikor józan voltam ez idő alatt. A 9. évad volt az az év, amikor végig józan voltam” – mondta a Jóbarátok című sorozatban töltött korszakáról.

A színész 2021-ben a Jóbarátok: Újra című különleges, osztálytalálkozó-hangulatú show-ban tűnt fel, ekkor írtunk arról is, hogy mi a sorozat öröksége, mit adott nekünk a Jóbarátok.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!