Holtan találták a 18 embert agyonlövő maine-i ámokfutót, valószínűleg öngyilkos lett

2023. október 28. – 07:26

Másolás

Vágólapra másolva

Két napon át tartó hajtóvadászat után megtalálták az amerikai hadsereg egységei a maine-i tömeggyilkost, aki addigra már halott volt, a körülményekből úgy tűnik, magával is végzett – írja a CNN.

Robert Card a Maine állambeli Lewistonban követett el mészárlást szerdát, gépkarabéllyal ment be egy bowlingpályára és egy étterembe, ahol agyonlőtt 18 embert, 13-at pedig megsebesített. A rendőrség és a katonaság ezután hajtóvadászatot indított a férfi ellen, házát csütörtökön körbevették.

Cardot végül péntek este, helyi id szerint 19:45 körül holtan találták az Androscoggin folyó közelében, Lisbon Falls térségében, mintegy 10 mérföldre Lewistontól – közölte Michael Sauschuck, az állam közbiztonsági biztosa újságírókkal. Maine állam kormányzója, Janet Mills azt mondta, hogy „ma este megkönnyebbülten lélegzik fel, tudván, hogy Card már nem jelent veszélyt senkire”.

A hatóságok a lövöldözés után elhagyottan találták meg Card járművét egy csónakázótó közelében, Lisbon térségében. Ezután kiterjedt hajtóvadászat indult utána, amely a tó területére is kiterjedt. A CNN forrásai szerint a férfi a halála előtt egy búcsúlevél jellegű üzenetet hagyott hátra, ami arra utalt, hogy Card nem számított arra, hogy még életben lesz, amikor a levelet megtalálják, viszont információkat tartalmazott arról, hogy „hol találhatók, és hogyan ártalmatlaníthatók dolgok” (vélhetően fegyverekre utalt). A hatóságok ez alapján csütörtökön átkutatták a férfi a járművét, az otthonát és egy másik ingatlant.

Card holttestét végül péntek este, egy újrahasznosító központ közelében találták meg, ahol korábban dolgozott, de nemrég elbocsátották – mondta egy rendőrségi forrás a CNN-nek. Arról, hogy a férfi mikor halt meg, „még nem tudni részleteket”, mondta Sauschuck, és a hatóságok egyelőre nem közölték azt sem, mi lehetett a lövöldözés indítéka.

A szerda esti lövöldözés volt a legtöbb halálos áldozatot követelő amerikai tömegmészárlás a tavaly Texasban, az Uvalde-i iskolában történt mészárlás óta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!