Körbevette a rendőrség a 18 embert lemészároló amerikai lövöldöző családjának házát Bowdoinban

2023. október 27. – 08:35

Másolás

Vágólapra másolva

Az FBI és a Maine állami rendőrség körbevette a 18 ember lelövésével gyanúsított Robert Card családjának házát Bowdoinban, több kilométerre onnan, ahol szerda este lövöldözni kezdett. A terület felett drónok és helikopterek köröznek, a közeli réten letáboroztak az újságírók, a tévéseket utasították, hogy kapcsolják ki a reflektorokat.

Amerikai rendőrök körbeveszik a lövöldözés gyanúsítottjának házát Bowdoinban – Fotó: Shannon Stapleton / Reuters
Amerikai rendőrök körbeveszik a lövöldözés gyanúsítottjának házát Bowdoinban – Fotó: Shannon Stapleton / Reuters

A rendőrség nem közölte, hogy kapcsolatba léptek-e Carddal, vagy hogy tényleg a farmon van-e, de korábbi hírek szerint a 40 éves tartalékos katonánál van egy rendőrségi adóvevő és követi a rendőrök mozgását. A rendőrség egyszer már elhagyta a helyszínt, majd két óra után több taktikai felszereléssel tértek vissza. „Van rá esély, hogy itt van” – mondta egy helyi seriff újságíróknak.

A Maine állambeli Lewiston környékén 20 mérföldes körzetben bezártak az üzletek, a helyieket arra kérték, hogy maradjanak otthon és minden gyanús esetet jelezzenek a rendőrségnek. Card ellen azután indult hajtóvadászat, hogy a gyanú szerint ő kezdett el lövöldözni szerda este két helyszínen is a Maine állambeli Lewistonban, egy bowlingpályán és egy étteremben lőtt rá az emberekre, valószínűleg egy gépkarabélyt használt, 18-an meghaltak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!