Harry herceg és Meghan Markle magánrepülővel utazott a Karib-szigetekre egy klímakrízissel is foglalkozó konferencia után

2023. október 22. – 10:50

Harry herceg és Meghan Markle magánrepülővel utazott a Karib-szigetekre egy klímakrízissel is foglalkozó konferencia után
Fotó: Bryan Bedder / Getty Images via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Napokkal azután, hogy részt vettek egy New York-i konferencián, amelyen a klímaváltozás problémája is kiemelt figyelmet kapott, a Sussex-i herceg és hercegné magánrepülőgépen utazott el a Karib-szigetekig, írja a Daily Mail.

A Project Healthy Minds nevű nonprofit szervezet által rendezett New York-i csúcstalálkozón többek között az elhunyt színész, Robin Williams fia, Zak Williams mentális egészségügyi tanácsadó tartott előadást, aki arra figyelmeztetett: „az éghajlatváltozás hatással van a mentális egészségünkre, különösen a fiatalokéra”.

A hercegi pár néhány nappal ezután a Karib-szigetekre indult nyaralni, ehhez pedig egy Dassault Falcon 7X típusú magángépet vették igénybe. A magánrepülőgépek utasonként több üzemanyagot égetnek el, mint az utasszállítók: a karibi út közel 6500 kilométeres távja a Mirror becslése szerint 9,6 tonna CO2-kibocsátással járt.

Harry herceg és Meghan Markle október elején azzal került a hírekbe, hogy PR-csapata emailjeinek kiszivárgása után kiderült, hogy egy New York-i állami iskolában tett látogatásuk során a stáb le akarta cseréltetni az iskola szőnyegét és a párnáit. Az eset akkor történt, mikor a pár a Netflix-dokumentumfilmjüket forgatta jellemzően alacsony jövedelmű családok gyerekeit oktató intézetekben. Meghan és Harry Netfix-sorozatáról ebben a cikkünkben írtunk részletesebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!