Rishi Sunak: Az Egyesült Királyság Izrael mellett áll

2023. október 19. – 09:41

Másolás

Vágólapra másolva

„Mindenekelőtt azért vagyok itt, hogy kifejezzem szolidaritásomat az izraeli néppel. Önök egy kimondhatatlan, szörnyű terrorcselekményt szenvedtek el, és szeretném, ha tudnák, hogy az Egyesült Királyság és én önök mellett állunk” – mondta a brit miniszterelnök, Rishi Sunak a tel-avivi repülőtéren az újságíróknak.

Azt is mondta, hogy a keddi gázai kórházrobbanásnak, „vízválasztó pillanatnak kell lennie a térség és a világ vezetői számára, hogy összefogjanak a konfliktus további veszélyes eszkalálódásának elkerülése érdekében”. Nagy-Britannia ennek az erőfeszítésnek az élére áll – mondta.

Sunak elmondása szerint azt is szorgalmazni fogja, hogy a lehető leghamarabb nyissák meg a rafahi átkelőt, hogy Egyiptomból humanitárius segélyt juttathassanak Gázába, és hogy a Gázában rekedt brit állampolgárok elhagyhassák az övezetet. A mostani tervek szerint az első segélyek pénteken érkezhetnek meg az övezetbe, mert még javítják az izraeli légicsapások által szétroncsolt utakat az átkelőnél.

„Minden civil haláleset tragédia. És túl sok élet veszett oda a Hamász szörnyű terrorcselekménye nyomán” – mondta a brit miniszterelnök.

(Guardian)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!