Biden az izraeli háborús kabinetnek: Az Egyesült Államok továbbra is kiáll Izrael mellett

2023. október 18. – 14:34

Másolás

Vágólapra másolva

Joe Biden amerikai elnök Tel-Avivban Benjámin Netanjahu miniszterelnökkel és Izrael háborús kabinetjének tagjaival is találkozott. Ezen az Egyesült Államok támogatásáról biztosította Izraelt.

„Továbbra is együtt fogunk működni önökkel és partnereinkkel az egész régióban, hogy megakadályozzuk az ártatlan civileket ért további tragédiákat” – mondta Biden Netanjahunak és a háborús kabinet tagjainak. „Brutálisnak, embertelennek, hihetetlenül súlyosnak” minősítette a Hamász terrorakcióját.

Joe Biden az izraeli háborús kabinetben – Fotó: Brendan Smialowski / AFP
Joe Biden az izraeli háborús kabinetben – Fotó: Brendan Smialowski / AFP

Netanjahu a Hamászt ostorozta, amiért elkövette „ezt a szörnyű, az emberiség elleni háborús bűntettet”. „Míg Izrael a polgári áldozatok minimalizálására törekszik, addig a Hamász a polgári áldozatok maximalizálására” – mondta.

„A Hamász minél több izraelit akar megölni, és egyáltalán nem törődik a palesztinok életével – minden nap kettős háborús bűntettet követnek el, célba veszik a mi civiljeinket, miközben a saját civiljeik mögé bújnak. Beágyazódnak a civil lakosságba, és élő pajzsként használják őket” – vezette le.

(CNN)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!