A Meta és az X után a TikTokot is vizsgálja az EU erőszakos és terrorista tartalmak miatt

2023. október 13. – 12:34

Másolás

Vágólapra másolva

Levélben panaszkodott az Európai Bizottság a TikTok vezérigazgatójánál arról, hogy jelzések alapján a videómegosztót „illegális tartalmak és hamis információk terjesztésére használják az EU-ban”. Mivel a platformot sok gyerek és tizenéves használja, a TikToknak „különleges felelőssége van abban, hogy megóvja őket” a túszejtéseket és hasonló erőszakos akciókat bemutató videóktól.

Thierry Breton belső piaci biztos arra figyelmeztetett, hogy a szabályok megsértése miatt jelentett tartalmakat időben le kell szedni, holott több hatóság is jelezte az Európai Bizottságnak, hogy ez nem így történik a TikToknál. A platformnak a dezinformáció ellen is fel kell lépnie, és szét kellene választania a megbízható forrásokat a „terrorista propagandától”, mert hamis videókat és tényeket terjesztenek a megosztón. Thierry Breton 24 órán belül „gyors, pontos és teljes körű” választ kért.

Ahogy arról korábban írtunk, augusztusban léptek életbe az uniós előírások, amelyek szigorúbb kötelezettségeket rónak a legnagyobb közösségi oldalakra, köztük például a Metára és az X-re (a volt Twitterre). Utóbbi két platform is a TikTokéhoz hasonló levelet kapott az Európai Bizottságtól.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!